Beach


Viikkokisan nimi kilpailu

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


Beach Volley viikkokisat - yksilöpelaajille (King of the beach -tyylisesti)

Yleistä

Yritys järjestää kesällä Beach harjoittelua ja viikkokisoja. Viikkokisat  järjestetään viikoittain pojille ja tytöille. Kisat alkavat tasan klo 18.00. Osakilpailuihin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, riittää että on paikalla ja merkkaa itsensä osallistujalistaan ennen klo 17.45 Ensimmäinen ilmoittatuminen pitää kuitenkin tehdä Paimion Yrityksen netti sivuilla. Viikkokisat pelataan ilman vakioparia, joten paikalle tullaan yksilöinä. Jokainen osallistuja saa osakilpailuista pisteitä, jotka lasketaan rankingiin. Rankingin perusteella pelataan kauden päätteeksi King/Queen/Herttua- tittelistä. Jos osaanottajia riittävästi pelaajat jaetaan kahteen lohkoon tason mukaan.

Pelisäännöt

Pelisääntöinä toimii beach volley:n viralliset säännöt. Näihin voi tutustua lentopalloliiton sivuilla. http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/beach-volley.html Näiden lisäksi viikkokisoissa noudatetaan Koskelan sääntöjä. Pelin aikana pelaavat pelaajat huolehtivat keskenään sääntöjen noudattamisesta.

Biitsin säännöt

Beachvolleyn viralliset kansainväliset säännöt englanniksi ovat FIVB: n Sivuilla: 
www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Rules/rules.htm

Eri turnauksissa saattaa OLLA joitain erityissääntöjä, joten kannattaa tutustua turnauksen järjestäjän antamiin ohjeisiin ja sääntöihin.

Säännöt suomeksi Vapaasti käännettynä ja lyhennettynä:
 

1) Biitsiä pelataan Paljain jaloin vapaavalintaisella paikalla, yleensä hiekalla. 2) Hiekkakentän KOKO 16 mx 8 m Eli kenttäpuoliskon KOKO 8 mx 8 m. 3) Verkon kantomatka on naisilla 224 cm ja miehillä 243 cm. 4) Pelivälineenä on biitsipallo, JOKA on Hieman sisälentopalloa painavampi. 5) Joukkueessa on Kaksi pelaajaa. 6) Peliasuina käytetään shortseja ja paitaa. 7) Joukkueella on käytössään maksimissaan Kolme kosketusta, joista viimeisen kosketuksen Tulee OLLA ns. Kova kosketus, Siis lyönti Tai tökkäisy. MYÖS ensimmäisen kosketuksen Tulee OLLA Kova, ESIM.hihalyönti. Torjunta lasketaan yhdeksi kosketukseksi.

Pelisysteemi

Pelisysteemi koostuu neljän pelaajan lohkoista, joissa kussakin lohkossa kaikki peliparikombinaatiot pelaavat kaikkia vastaan, eli yhteensä kolme erää per lohko. Pelipari vaihtuu lohkon jokaisessa erässä siten, että ensimmäisessä erässä rankingpisteissä paras ja neljäs pelaavat samassa joukkueessa. Toisessa erässä paras ja kolmas ovat samalla puolella verkkoa. Kolmannessa erässä paras ja toinen pelaavat yhdessä. Jokainen erä pelataan juoksevin pistein tasan 21 pisteeseen, joten erä voi päättyä myös yhden pisteen erolla.

Kenttätarve

Kenttätarve on karkeasti ottaen sellainen, että kullakin kentällä voi noin kolmen tunnin aikana peluuttaa kaksi neljän pelaajan lohkoa (vain lyhyet lyöntirullaukset lämmittelyksi, muutoin lämmittely on hoidettava kentän ulkopuolella). Toisin sanoen, yhden lohkon peluuttamiseen lämmittelyineen on hyvä varata 1,5 tuntia kenttäaikaa. Jos yhdellä kentällä peluutetaan kahta lohkoa, kannattaa lohkojen vuorotella kentän käyttöä.

Ottelutulosten merkitseminen

Jokaisen erän jälkeen erän voittaneet pelaajat käyvät merkitsemässä järjestäjän tuomaan tuloslistaan ottelun tuloksen siten, että ottelun voittaneiden pelaajien sarakkeeseen merkitään luku, joka saadaan kun voittajan eräpisteistä (21) vähennetään tappion kärsineen eräpisteet. Esimerkiksi jos erä päättyi 21-18, saa voittaneen joukkueen pelaajat kumpikin sarakkeeseensa merkinnän +3, ja hävinneet pelaajat -3. Kun kolmas erä on pelattu ja pisteet merkitty, lasketaan kullekin pelaajalle merkintöjensä summa. Lohkon voittaa se pelaaja (tai voiton jakaa ne pelaajat), jonka summa on suurin. Muiden pelaajien sijoitukset jaetaan summien mukaisesti laskevassa järjestyksessä.