Tapaturman sattuessa

TOIMINTAOHJEET VAHINKOTILANTEESSA

1. Hoitolaitosyhteistyökumppanit löydät täältä.

Pohjola on rakentanut urheilijoiden tarpeisiin laadukkaan ja kattavan sairaanhoitoverkoston. Päätavoite on yhdessä kumppaneiden kanssa auttaa urheilijat laadukkaaseen hoitoon.

2. Täytä Urheiluvahinkoilmoitus puhelimitse numerossa 0303 0303 (arkisin klo 8 - 18) tai verkossa osoitteessa www.pohjola.fi .

3. Korvauksenhakija maksaa hoitokulut ensin itse ja hakee Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kelasta on haettava korvaukset 6 kuukauden kuluessa siitä, kun kulut on maksettu. Useimmat hoitolaitokset hoitavat sairausvakuutuksen osuuden Kelasta puolestasi. Tällöin korvaushakemuksen liitteeksi riittävät kopiot alkuperäisistä kuiteista. Ota mukaan Kelakortti.

Saatuasi Kelasta korvauksen, toimita Kelan antama alkuperäinen korvauslaskelma sekä kopiot Kelaan toimitetuista kuiteista. Liitä mukaan alkuperäiset kuitit kuluista, joista Kela ei maksa korvausta sekä lääkkeiden alkuperäiset maksukuitit, reseptit tai niiden kopiot.

Muista kuntoutus

Oikealla kuntoutuksella vamman paraneminen nopeutuu. Lisäksi kuntoutus vaikuttaa merkittävästi oikeiden liikeratojen palautumiseen. Jos tarvitset kuntoutuksessa esimerkiksi tasapainolautaa, niin sitä voi tiedustella lainaksi oman joukkueen valmentajalta.