2012-2013

Salon Viesti ja Paimion Yritys

LP Viesti Salo tarjosi naapuri loistavan mahdollisuuden saapua katsomaan CEV Cupin ottelua Saloon Ystävänpäivänä 14.2. Paimion Yrityksessä kerättiin Ystävänpäivä iltaan bussilastillinen lentopalloa innolla seuraamaan lähteneitä kavereita. Lentopallojaoston puitteissa meiltä lähti 45 junioria ja heidän vanhempaa, aina pienimmistä E –junioreista C –junioreihin, ainoastaan B –tytöt olivat kiinni muualla Ystävänpäivän vietossa. Salossa meidän juniorit otettiin hienosti vastaan, meille oli järjestetty aivan oma katsomoalue hyvältä katsomopaikalta.

CEV Cupin puolivälieräottelu käytiin Salon LP Viestin ja ukrainalaisjoukkue Yuzhny  Khimikin välillä. Panoksena oli luonnollisesti jatkoon tai ei. Ottelu kulki koko loistavan lentopallo-ottelun kaaren, LP Viestin otaessa hyvällä sykkeellä kaksi ensimmäistä erää hienolla pelillä ja Paimiolais junioreiden kannustaessa täydestä sydämestä. Seuraavat kaksi erää vei kovatasoinen vierasjoukkue, oltiin tasatilanteessa. Nyt tarvittiin kovaa tsemppausta niin joukkueelta itseltään, kuin katsomolta kannustaessa suomen kovatasoisinta liigajoukkuetta jaksamaan vielä yhden erän ja viemään itsensä jatkoon ja tekemään samalla suomalaista naislentopallon historiaa – taas kerran. Ja kyllä koko katsomon, mukana Paimion juniorit, hurja kannustus siivitti LP Viestin hienoon viimeisen erän voittoon. Riemu oli jo siinä vaiheessa katossa Salo-hallissa, mutta vielä oli yksi jännäyksen paikka jäljellä, Kultainen erä, jossa ukrainalasijoukkueella olisi vielä mahdollisuus ryöstää jatkopaikka itselleen, mutta eipä antanut LP Viesti siihen mahdollisuutta vaan vei Kultaisen erän itselleen tiukimmalla mahdollisella kahden pisteen erolla 15-13.

Näin tarjosi LP Viesti Paimion lentopallojunioreille sen parhaimman mahdollisen lentopallo-ottelu illan, 6 erää huipputason naislentopalloa ja moni erä niistäkin mentiin ratkaisupisteissä pitkälle. Junioreidemme ilta kruunautui heidän päästessä heti ottelun jälkeen kentälle tapaamaan pelaajaidoleitaan ottelun riemukkaissa jälkimainingeissa. Nuo ammattilaispelaajat ottivat hienosti juniorimme vastaan ja viettivät reilusti aikaa junioreidemme kanssa. Kymmeniä nimmareita kirjoitettiin, vaihdettiin ottelukuulumisia ja vielä päälle päätteeksi päästiin yhteiskuvaan LP Viestin liigajoukkueen kanssa!!

Illasta jäi junioreillemme ja meille vanhemmille ja myöskin seuratoimijoillemme todella hieno muisto. Me Paimion Yrityksessä kiitämme suuresti Salon LP Viestiä hienoista järjestelyistä meidän osalle. Valmiina on jo suunnitelma tulevalle lauantaille kerätä samanlainen ryhmä Paimiosta ja lähteä taas kannustamaan LP Viesti eteenpäin CEV Cupissa.